Mere gødning er lig med 35.000 nye arbejdspladser

Kommentarer:

På Allindemaglegård i Ringsted bor 29-årige Kim Kjær Knudsen sammen med sin hustru og sine to børn. På gården bliver der hvert år produceret 40.000 svin, og lige nu er håndværkere i fuld gang med at lægge sidste hånd på byggeriet af endnu en stald, så produktionen i fremtiden bliver på mere end 70.000 svin.

Udvidelsen af bedriften har stor og ikke mindst positiv betydning for samfundet omkring gården, fordi den nye stald skaber nye arbejdspladser. Både til håndværkere, medarbejdere og ikke mindst slagteriet i Ringsted, som for få måneder siden måtte fyre adskillige slagteriarbejdere som følge af for få slagtesvin. Sammen med sin far beskæftiger Kim i dag 26 medarbejdere – og flere er på vej.

Af og til føles det, som om afstanden mellem land og by er stor. Derfor er det vigtigt for Kim og hans familie, at debatten om dansk landbrug er åben og ærlig, for danske landmænd har meget at være stolte af. Familien Kjær Knudsen gør en stor indsats for altid at holde døren åben og invitere interesserede indenfor – de vil gerne vise omverdenen, hvordan virkeligheden ser ud i et moderne svinebrug. For det er ikke Morten Korch – men det er ofte langt mere positivt end den forestilling, de besøgende har om det industrialiserede landbrug.

I det hele taget er det væsentligt for Kim og hans familie at omgive sig med mennesker. Ikke mindst dem, der bor tæt på. Det er vigtigt at skabe relationer og at værne om dem, og det er vigtigt at være med til at få det omkringliggende samfund til at fungere. Det gælder både, når der er brug for flere arbejdspladser, og når naboen har brug for at låne en maskine. Lokalsamfundet har stor betydning for både familien og for virksomheden.

At være landmand er mere end blot et arbejde. Det er en livsstil. Ansvaret for dyrene og naturen stopper ikke, blot fordi det er blevet fyraften. På landet går arbejdsopgaver og familietid hånd i hånd, og i travle perioder må både børn og ægtefæller hjælpe til for at få tingene til at hænge sammen. Gården og grisene er ikke blot et arbejde for Kim. Det er familiens hjem.

Kim

Kim Kjær Knudsen

29 år

Bor på Allindemaglegård ved Ringsted

Konventionel svinebonde - producerer 40.000 svin om året

Driver 920 hektar jord